Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenzaamheid even weg op Nationale Vergeet-me-niet Dag

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp houdt aanstaande zondag de Nationale Vergeet-me-niet Dag. Tweehonderd ouderen gaan naar Camperduin om te genieten van een dag strand. Dit jaar is de vierde editie van de dag. Het fonds hoopt hiermee eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht te brengen.
Eenzaamheid even weg op Nationale Vergeet-me-niet Dag

Met name tijdens de zomermaanden voelen veel ouderen zich extra eenzaam, omdat familie en kennissen of verzorgers met vakantie zijn. Hoewel er in wijken en clubs veel buitenactiviteiten worden georganiseerd, blijft een groot deel van de ouderen noodgedwongen binnen zitten.

Daarom roept het Nationaal Fonds Ouderenhulpop de eerste zondag van de zomer alle Nederlanders op om iets gezelligs te doen met een oudere persoon.

Open huis

Ruim 120 verzorgingshuizen hebben zich aangesloten bij de Nationale Vergeet-me-niet Dag. Zij openen hun deuren voor familie en omwonenden en organiseren diverse activiteiten. Op deze dag leggen ouderen gemakkelijk contact, waardoor eenzaamheid op een constructieve manier wordt aangepakt.

Terug naar de kust

Dankzij het Nationaal Fonds Ouderenhulp kunnen nog eens vijfhonderd andere ouderen genieten van een dagje stand. Het thema van de Vergeet-me-niet Dag is dit jaar: terug naar de kust.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.