Druk op vrijwilliger stijgt: ‘Hoe ver kunnen we gaan?’

Vrijwilligers in zorg en welzijn: ze zijn anno 2019 niet meer weg te denken en dat zal de komende jaren niet anders zijn. Wat betekent dat voor de rol van professionals? En: vragen we niet teveel van vrijwilligers?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Druk op vrijwilliger stijgt: ‘Hoe ver kunnen we gaan?’
Marianne Besselink. Foto: NOV

Marianne Besselink is sinds deze zomer de nieuwe voorzitter van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Ze combineert die taak met haar burgemeesterschap van de gemeente Bronckhorst. Vanuit deze twee posities ziet zij de kracht van vrijwilligers, maar ook de toenemende druk op al die mensen die vrijwillig werken in zorg en welzijn. De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers in de sector enorm toegenomen, mede door personeelstekorten en ouderen die langer thuis blijven wonen. ‘Vrijwilligers doen hun werk met alle liefde en betrokkenheid. De discussie moet de komende tijd wel zijn: tot hoe ver kunnen we gaan?’

Niet

2
1343

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.