Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie genomineerden gekozen voor titel Sociaal Werker van het Jaar

De drie genomineerden voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2019 zijn bekend. Uit 34 kandidaten koos de vakjury Esther de Bie, Samira Fdani en Norbert Wijnhofen als kandidaten voor de titel. Wie van hen volgt Sjef van der Klein op en wordt in 2019 de nieuwe ambassadeur van het Sociaal Werk?
Genomineerden Sociaal Werker van het Jaar 2019 bekend gemaakt
Foto: Sophie van Hogendorp

De vakjury, met vertegenwoordigers van Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, BPSW en natuurlijk met de huidige Sociaal Werker van het Jaar, Sjef van der Klein, heeft na intensief beraad drie genomineerden gekozen. Om tot die keuze te komen, keek de jury per kandidaat naar innovatie in het werk, persoonlijkheid, competenties en de impact voor inwoners en de wijk. Daarnaast lette de jury op de diversiteit in het werk, de zichtbaarheid ervan en de bijdrage aan een sterke sociale basis. Een ander belangrijk criterium was de verwachting of de kandidaat geschikt is voor het uitdragen van de titel. Uiteindelijk leidde dat tot de volgende nominaties:

Esther de Bie – Ons Welzijn (Veghel)

Esther de Bie is sociaal werker met als specialisatie ouderenwerk bij Ons Welzijn in Oss, locatie Veghel. Esther heeft ‘het collectiveren tot kunst verheven. Dat leidt tot prachtige initiatieven  die altijd gericht zijn op het verbinden van mensen, onder wie veel ouderen’.

Samira Fdani – Mooi Welzijn (Den Haag)

Samira Fdani is sociaal werker jeugdparticipatie en ouderbetrokkenheid bij Mooi Welzijn in Den Haag. De jury nomineerde haar omdat ‘Samira op bijzondere wijze een brug heeft geslagen tussen kinderopvang en het brede sociaal werk in de buurt en wijk’.

Norbert Wijnhofen – Sterker sociaal werk (Nijmegen)

Norbert Wijnhofen is als sociaal werker actief bij Sterker sociaal werk in Nijmegen. Bijzonder is volgens de jury hoe ‘Norbert op innovatieve wijze de verbinding maakt tussen de ggz, Wmo en de wijk en buurt, met oog voor juist die mensen die daar het meest aan hebben’.

Eervolle vermelding

De jury heeft een eervolle vermelding toegekend aan Khaldon Al Sabbagh, integratiemedewerker bij Vitis Welzijn in Monster. Khaldon is afkomstig uit Syrië en heeft in de drie jaar dat hij in Nederland woont en werkt de taal geleerd en een enorm netwerk opgebouwd. Hij boekt resultaat met diverse samenwerkingsverbanden die bijdragen aan de integratie van nieuwkomers in de Westlandse samenleving.

En hoe gaat de verkiezing nu verder?

Over ieder van de drie genomineerden wordt binnenkort een filmpje gemaakt. Deze filmpjes zijn van 20 februari tot 12 maart 2019 te zien op deze website. Een maand lang kunnen bezoekers van de website via een poll stemmen op het filmpje van zijn of haar favoriete sociaal werker. Deze stemmen bepalen voor 25 procent de punten van de uiteindelijke winnaar of winnares. Tijdens de Dag van de Sociaal Werker op 13 maart 2019 mag het zaalpubliek ook stemmen. Ook deze stemmen bepalen voor 25 procent het totaal aantal punten per kandidaat. En tot slot bepaalt de vakjury voor de overige 50 procent wie de titel in de wacht sleept.

Meer weten over de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar? Bekijk dan de verkiezingspagina

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.