Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze wet moet persoonsgegevens delen tussen domeinen gemakkelijk maken

Om mensen met meervoudige problematiek optimaal te helpen, is het delen van persoonsgegevens tussen verschillende domeinen essentieel. Dat gebeurt momenteel ook, maar gemakkelijk is het niet. In de sociaal domeinwetten is daar namelijk nog niets over vastgelegd. Het wetsvoorstel Aanpak meervoudige problematiek in het sociaal domein (Wams) moet daar verandering in brengen. Waar gaat deze wetswijziging precies voor zorgen? En wat betekent dat voor professionals in het sociaal domein?
Wams
Foto: PheelingsMedia / stock.adobe.com
Premium

De Wams is in feite niets meer dan een wetswijziging van voornamelijk de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), vertelt Johannes Homan. Hij is senior juridisch adviseur privacy bij de Informatiebeveiligingsdienst, onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), en houdt zich op verschillende manieren bezig met de Wams. ‘De Wams is dus geen nieuwe wet’, benadrukt hij. ‘Het is een uitbreiding van de Wmo.’

Meervoudige problematiek

De Wams is een

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.