Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze maand in Zorg + Welzijn

Deze maand ligt de nadruk in Zorg + Welzijn op multiproblematiek en schuldhulpverlening. Over hoe de overheid een belangrijke veroorzaker is van schulden en hoe je je als professional moet wapenen om de multiprobleemgezinnen te helpen.
Deze maand in Zorg + Welzijn

Interview: Lies Schilder, directeur van de NVMW

Lies Schilder promoveerde op een proefschrift over leren. Maatschappelijk werkers moeten op hun werkplek blijven leren om een sterke beroepsidentiteit te ontwikkelen, stelt ze. Maar hoe werkt dat?

Betrokken professional: Erwin van Diemen

Erwin werkt met multiprobleemgezinnen. Hoe complex de situatie in de gezinnen
ook is, er gaan altijd ook dingen goed. Weet je die te benoemen en benutten, dan is de eerste stap uit de negatieve spiraal gezet, vindt Van Diemen


Palliatieve zorg in ggz

Stervensbegeleiding aan mensen met een psychiatrische ziekte vraagt om een speciale benadering. GGz Centraal heeft sinds 2011 een palliatieve unit voor de ggz-patiënt. Een multidisciplinair zorgteam begeleidt de patiënt in de laatste fase van zijn leven. Het team ontving daarvoor een award van het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie.

Interview: Joke de Kock van de NVVK

‘Ook de overheid is een belangrijke veroorzaker van schulden. Onze wet- en regelgeving is veel te complex. Als je iets verkeerd invult of niet weet waar je moet zijn, raak je al snel in de problemen.’

Kennismakelaar Dave van Ooijen

Drie Kennismakelaars gaan de komende drie jaar inventariseren welke vragen er binnen zorg en welzijn leven en hoe die verbonden kunnen worden met wetenschappelijke kennis en onderzoek.

Gemeenten dreigen speelbal te worden

Met de uitbreiding van de Wmo krijgen gemeenten er taken bij die grotendeels nieuw zijn. De neiging is dan ook vaak om de regie over die onbekende taken deels bij de aanbieders neer te leggen. Dat brengt echter grote risico’s met zich mee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.