Dankzij beeldbellen hebben we de behandeltijd kunnen halveren’

Thuis een gespecialiseerde ggz-behandeling krijgen. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar het centrum voor Angst & Dwang van Vincent van Gogh voor ggz doet het nu al. Via beeldbellen kijken behandelaren mee bij thuisopdrachten van hun patiënten. 'Vaak gaat het namelijk mis bij de overgang van de klinische setting naar de thuissituatie.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Dankzij beeldbellen hebben we de behandeltijd kunnen halveren'
Foto: AdobeStock

Vincent van Gogh voor ggz heeft een gespecialiseerd centrum voor mensen met angst- en dwangklachten. Gemiddeld hebben de patiënten van het centrum al ruim twaalf jaar van behandelingen achter de rug die onvoldoende hebben geholpen. Voor die patiënten ontwikkelde het centrum een behandelprogramma met zowel klinische behandeling als behandeling thuis, via beeldbellen. ‘Vaak gaat het namelijk mis bij de overgang van de klinische setting naar de thuissituatie’, vertelt Maarten Kaarsemaker, hoofd van het centrum voor Angst- & Dwang.

Exposure

‘Onze behandeling van angst- en dwangstoornissen is gericht op exposure’, legt gedragstherapeut en klinisch psycholoog Kaarsemaker uit. ‘Bij exposure gaan patiënten

0
251

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.