Contact van hart tot hart bij dementie

Contact maken met mensen met dementie gaat vaak moeizaam. Zeker als het met woorden niet langer lukt. De miMakkusmethode leert contact te maken van hart tot hart. De stichting achter deze methode biedt een opleidingsaanbod voor professionals, vrijwilligers en voor de naasten van cliënten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Contact van hart tot hart bij dementie
Foto: miMakkus

Een mevrouw met dementie zit ineengedoken met haar zakdoekje te friemelen. De binnenkomende verzorgende overziet de situatie. Ze gaat ernaast zitten en pakt ook een zakdoekje. Ze kijkt verdrietig en blijft zo even zitten. Vervolgens kijkt ze opzij. De vrouw veegt een traan weg en stopt het zakdoekje in haar zak. Dan zegt ze: ‘Dankjewel.’ Ze kijkt de verzorgende aan en glimlacht. Er was weer contact, het was weer goed. Eveline Balemans van Stichting miMakkus vertelt dit voorval in haar uitleg over hoe de methode werkt. ‘Het gaat erom het verdriet te zien en te laten merken dat dat oké

0
379

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.