Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Complimenten voor zorgpersoneel en mantelzorgers

Zilveren Kruis Achmea startte half november de actie 'de Grootste Plus'. Daarmee riep de zorgverzekeraar mensen op om in een persoonlijk verhaal een pluim te geven aan een mantelzorger, een hulpvaardige vriend of kennis of iemand uit de zorg.
Complimenten voor zorgpersoneel en mantelzorgers

Inmiddels zijn er meer dan 700 pluimen en achterliggende verhalen ontvangen. De verhalen zijn te lezen op een speciale internetsite met een doorbladerbaar boek

Hulphond Flip
Er zijn mensen die een arts of verpleegkundige een pluim geven. Maar ook verzorgenden, maatschappelijk werkers, ouders, zussen en bijzondere hulpverleners als stervensbegeleiders en ‘hulphond Flip’ krijgen complimenten voor hun inzet.

Held
In februari zal de jury per regio een ‘Uitzonderlijke Plus’ kiezen. Deze held ontvangt een verwenarrangement en een bedrag van € 1.500. Dat dient hij of zij te doneren aan een regionaal zorgdoel naar keuze. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van zorginstellingen en gemeenten en Bekende Nederlanders als voormalig profvoetballer Jaap Stam en schaatser Yvonne van Gennip.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg + Welzijn op Twitter

Bron: Achmea Zilveren Kruis/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.