Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Campagnes leiden niet tot minder kindermishandeling

Ondanks alle campagnes tegen kindermishandeling van de laatste jaren, onder meer van oud-minister Rouvoet van Gezinszaken, zitten de handen van ouders nog even los als voorheen. Elk jaar opnieuw zijn in Nederland zo'n 119.000 kinderen het slachtoffer van geweld, mishandeling of verwaarlozing.
Campagnes leiden niet tot minder kindermishandeling

Dat blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit Leiden in samenwerking met TNO dat vandaag wordt gepresenteerd. Van de 119.000 slachtoffertjes van kindermishandeling worden er elk jaar zeker 3500 seksueel misbruikt. Bijna 19.000 kinderen worden geschopt of geslagen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Gekleineerd
Meer dan 15.000 kinderen worden door hun ouders stelselmatig uitgescholden en gekleineerd, zo blijkt uit een groot onderzoek van de universiteit van Leiden en TNO. In de overige gevallen gaat het vaak om verwaarlozing: te weinig eten of aandacht. In totaal worden er van alle 1000 kinderen tussen 0 en 17 jaar 34 mishandeld of verwaarloosd.
Vijf jaar geleden werd dit onderzoek ook al gehouden. De alarmerende aantallen waren voor toenmalig minister van Jeugd André Rouvoet reden om diverse campagnes tegen kindermishandeling op te zetten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: AD/ Foto Stock.XCHNG

2 REACTIES

 1. Everything comes from within, ook hier weer begint het met het leren doorgronden van het eigen gedrag van de ouders n.a.v. hun eigen reactie op het gedrag van hun kind. Dat wil zeggen dat als ouders hun eigen gedrag weten te doorgronden en leren zien vanuit welke (aangeleerde/geconditioneerde) patronen zij handelen (geweld) – dat al miljoenen jaren wordt doorgegeven -dan alleen doorbreek je deze geweldsspiraal. Ouders die meer en meer Tegenwoordigheid van geest ontluiken (=bewustwording) gaan zien dat ze bewust kunen kiezen voor een proactieve /corrigerende/ goed voorbeeldgevende/ liefdevolle houding, ook naar hun kinderen Je zelf beter leren kennen(bewustzijn ontluiken) en meer liefdevol voor je zelf zijn beteknd dat je ook meer liefde kunt geven- Simpel eigenlijk. En dan te weten dat alles liefde is..hebben we mog wel wat te leren.

 2. Lees alle reacties
 3. Schrijnend geval met een te hoog percentage.
  Probleem doet zich voornamelijk voor in de Randstad waar veel criminaliteit is. Een percentage in de buitengebieden doet zich ook voor.
  Maar is het iets van de laatste jaren?
  Ik meen dat er in de Middeleeuwen en ver daarvoor dat men de kinderen ook al sloeg of een tik gaf.
  Ik ben zelf van mening dat dit een eigenschap is van de mens. Ongeoorloofd gedrag moet bestraft worden met slaan.
  Eigen mening van mezelf zegt, slaan of schoppen, nooit doen!
  Het kind leert er niet van, maar schikt er wel van.
  En dat lijkt voor veel ouders of verzorgers de tactiek tot een goede opvoeding.
  Het kind luistert…
  Niets is minder waar, want het kind gaat problemen krijgen als het opgroeit.
  Onzekerheid, afstandelijkheid en binnen een eigen gezin zelf de tiran voor zijn kinderen of
  zelfs tegen zijn ouders.
  Het probleem aanpakken lukt niet lijkt het, omdat het al eeuwen zo gaat.
  Campagnes hebben geen invloed op de personen die de kinderen geweld aandoen.
  Meer en beter contact is de oplossing. En vooral het inzicht van de ouder of verzorger dat geweld tegen een kind enkel problemen oplevert voor de toekomst.
  Hoe krijgen we 119.000 ouders/ verzorgers zo ver?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.