Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtalliantie verbindt hulpverleners

Meer dan twintig koepelorganisaties in de zorg, sport, cultuur en het onderwijs gaan samenwerken om problemen van mensen op buurtniveau op te lossen. Het nieuwe platform Buurtalliantie wil voor dat doel de samenwerking tussen verschillende soorten hulpverleners bevorderen.
Buurtalliantie verbindt hulpverleners

Het platform is een initiatief van de vereniging van woningcorporaties Aedes, de brancheorganisatie voor welzijn MOgroepen evenementenorganisatie Cultuurfabriek. Bij de drie hebben zich onder andere de organisatie van zorgondernemers Actiz, multicultureel instituut Forum, de geestelijke gezondheidszorg GGZ Nederland en de koepel van hogescholen HBO-raad aangesloten.

Sociaal
Veel bewoners van wijken kampen met een veelvoud aan problemen die niet door een enkele hulpverlener opgelost kunnen worden. Zo leidt een psychische aandoening vaak tot andere moeilijkheden bijvoorbeeld op het werk of bij sociale contacten.

Oplossing
De samenwerkende hulpverleners in de Buurtalliantie willen voor deze mensen een oplossing vinden. Het is de bedoeling dat hulpverleners op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, sport en cultuur daarvoor kennis en ervaringen met elkaar gaan delen.

Community
Platform Buurtalliantie verenigt professionals en hun kennis en ervaring op een website, op een grote jaarlijkse manifestatie en op kleinschalige netwerkontmoetingen in het land. Op de site kunnen hulpverleners community-lid worden. Zij komen dan rechtstreeks in contact met collega’s in het hele land en met hun kennis, ervaringen en netwerken. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.