Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker in De Afscheidsmonologen

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) debuteerde woensdag op het toneel in de Kleine Komedie te Amsterdam. Ze las voor in De Afscheidsmonologen, een voorstelling met humoristische en ontroerende verhalen over sterven en rouwverwerking.
Bussemaker in De Afscheidsmonologen

De bewindsvrouw informeerde de Tweede Kamer over haar toneeldebuut tijdens een debat over zorg voor mensen die gaan sterven. De Afscheidsmonologen is gemaakt met het Landelijk Steunpunt voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ).

Sterven
De Kamer wil dat er in opleidingen van verzorgenden, verpleegkundigen en artsen meer aandacht komt voor begeleiding bij sterven. In ziekenhuizen is alles erop gericht mensen beter te maken, maar daardoor is het een vreselijke omgeving om te sterven, stelde Anouchka van Miltenburg (VVD). Met andere fracties bepleitte zij woensdag dat stervensbegeleiding meer aandacht moet krijgen in de opleidingen van zorgverleners.

Cultuuromslag
Bussemaker erkende dat er het nodige te verbeteren is en stelde dat er in de opleidingen al het nodige gebeurt. Ze maakte duidelijk dat een cultuuromslag wel een paar jaar duurt.
De Afscheidsmonologen zijn daarentegen alleen de komende twee weken nog te zien, en wel in Amsterdam, Haarlem, Steenwijk, Heerenveen en Naaldwijk.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: Olaf Kraak/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.