Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Burgemeester Helmond verdedigt wijkaanpak

Helmond is op de goede weg met de bestrijding van overlast door Marokkaanse jeugd in de binnenstad. De Brabantse stad is het toonbeeld voor veel andere Marokkanengemeenten. Burgemeester Fons Jacobs heeft dat maandagavond gezegd in een commissievergadering van de gemeenteraad. Jacobs: ‘We zijn goed bezig.’
Burgemeester Helmond verdedigt wijkaanpak

Helmond staat in de landelijke belangstelling na een artikel in dagblad De Pers. De krant stuurde oorlogsverslaggever Arnold Karskens naar de wijk Binnenstad-Oost. Ook liet het Eindhovens Dagblad weten dat buurtbewoners de overlast zat waren en het heft in eigen handen wilden nemen. Snel na publicatie werden er Kamervragen gesteld en togen Tweede Kamerleden van PvdA en PVV naar de wijk.

Veiligheidsgevoel

De politie presenteerde maandag aan de raadsleden de meest actuele cijfers over overlast en misdrijven in de wijk Binnenstad-Oost. Het aantal aangiften en overlastmeldingen tot dusver dit jaar, tonen weinig of geen stijging vergeleken met vorig jaar. Het veiligheidsgevoel verslechtert wel.

Vergrootglas

De gemeenteraad constateerde dat Helmond momenteel onder een vergrootglas ligt. Burgemeester Jacobs ergert zich aan het (‘gemanipuleerde’) beeld dat hij de problemen bagatelliseert. ‘Er zijn ontoelaatbare dingen gebeurd maar de pers moet eens ophouden’, zei hij.

Samenscholingsverbod

Hij legde uit dat de huidige feiten te mager zijn om een samenscholingsverbod af te kondigen. Een verzoek aan korpsbeheerder Rob van Gijzel om extra politiecapactieit werd afgewezen omdat er relatief nauwelijks meldingen van overlast in de wijk zijn, aldus Jacobs.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.