Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie geeft het beste buurtfeest van Nederland?

Wij sociaal werkers gaan met de tijd mee en zijn innovatief. We weten goed in te spelen op trends. Geïnspireerd door alle tv-programma’s van nu bedacht ik het volgende format voor een prachtig programma.
Wie geeft het beste buurtfeest van Nederland?

De vorige keer blogde Suzanne over contact maken tussen burgerinitiatieven >>

Wie organiseert het beste buurtfeest van Nederland?

Een buurtfeest is een laagdrempelig feest, georganiseerd door vrijwilligers uit een buurt voor hun buurtgenoten.

 

In acht afleveringen strijden een aantal bewoners ergens uit den lande met elkaar om de titel Organisatie van het beste buurtfeest! Elke aflevering zal er een club afvallen tot er uiteindelijk twee feesten zullen doorgaan naar de Grande Finale en het feest waar de meeste mensen over de drempel komen wint de titel.

Aanmelden om mee te doen aan deze spannende, uitdagend wedstrijd kan. Er zijn slechts een aantal voorwaarden. De organisatie bestaat uit vrijwilligers minimaal 3, maximaal 5. Het feest is voor jong en oud en vindt in principe plaats op 26 september 2015.

Per aflevering komt er een thema aan bod:

Originaliteit: gaan de activiteiten verder dan schminken en samen eten? Is er een leuk thema? Zit er variatie in het programma? Is er voor elk wat wils.

Financiën: is er goed begroot? Waar komt het geld vandaan? Wordt er samen gewerkt met lokale ondernemers?

Publiciteit: is er mooi publiciteitsmateriaal? Is de boodschap duidelijk? Welke informatiekanalen worden er ingezet en gebruikt?

Organisatie: zijn de taken goed verdeeld? Hoe is het draaiboek? Wordt er gebruik gemaakt van kwaliteiten die er zijn in de buurt?

Vrijwilligers: hoe werft de organisatie vrijwilligers? Hoe worden die geïnformeerd en begeleidt?

Participatie & bezoekers: Hoeveel mensen komen er uiteindelijk op het feest? Is er plek voor iedereen? Komt kwetsbaarheid en kracht samen?

Per aflevering zal er een club winnen en zullen we afscheid moeten nemen van een team. Alle teams mogen gebruik maken van een coach, een sociaal werker, opbouwwerker, sociaal makelaar of participatiemakelaar uit hun buurt.

In de deskundige jury zullen plaats nemen: Ted Langebach, Evelien Tonkens en Koningin Maxima. De finale vindt plaats op 26 september: de nationale Burendag.

Welke zender of omroep koopt dit fantastische format? Wij zoeken nog naar het gouden idee voor de prijs: wat wint de organisatie van het beste buurtfeest? Suggesties kunnen mij gemaild worden.

Met dank aan mijn collega voor de goede aanvullingen en suggesties voor de jury.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.