Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Column: 7 is voldoende

Na zeven jaar schrijven voor Zorg+Welzijn is dit nu toch echt de laatste column van Jacqueline Schilling. Ze neemt afscheid en hoopt dat ze met haar "kleine bijdrage veel mensen op één of andere manier heeft mogen voeden".
Jacqueline Schilling (1965) is sociaal werker en heeft ervaring in het brede spectrum van het Sociaal Domein.

Na zeven jaar schrijven voor Zorg+Welzijn is dit nu toch echt de laatste column van mijn hand op dit platform.

Vanuit drie verschillende invalshoeken heb ik jullie proberen te inspireren en tot denken aan te zetten. Ik begon de columns vanuit mijn deskundigheid rond ouderschap. Vervolgens schreef ik vanuit mijn functie als coordinator van een inloophuis en het laatste jaar in mijn rol als digitaal begeleider.

Drie verschillende werkplekken, maar als mens en professional blijf ik toch steeds dezelfde persoon met dezelfde basiswaarden. Natuurlijk zijn accenten verschillend door de setting waarin je werkt maar de centrale waarde in het werk met mensen is altijd het contact.

Delen

“7 is voldoende” is de titel van een christelijk lied en gaat over de gebeurtenis dat de leerlingen van Jezus met vijf broden en twee vissen een menigte van 5000 mensen te eten gaven.

Nu wil ik niet beweren wonderen te hebben verricht met mijn 50 columns maar wel hoop ik met mijn kleine bijdrage veel mensen op één of andere manier te hebben mogen voeden.

En om bij het getal zeven te blijven sluit ik in deze column af met zeven quotes uit de afgelopen jaren. Quotes die de rode draad weergeven van wat ik als sociaal professional belangrijk vind en waarvan ik hoop dat het jou in het contact met de ander tot hulp kan zijn.

1. Zie de mens! (november 2016)

2. Bied hoop (januari 2017)

3. Wees een tikje minder dominant, neem de ander serieus en geef vertrouwen. (september 2016)

4. Luister naar wat de ander écht aan je vraagt en leg niet gelijk jouw oplossing op tafel (januari 2017)

5. In het onverwachte verschijnen vaak de mooiste pareltjes! (mei 2019)

6. Om goed aan te kunnen sluiten bij de ander moet je klein kijken. (februari 2020)

7. Geloof in de waarde van ontmoeting en echt contact, hieruit ontstaat verbinding. (februari 2023)

Tot slot

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn columns. Ik wens jullie veel werkplezier met natuurlijk het gebruik van allerlei mooie methodieken. Maar vooral toch het oprechte contact met de ander.

En of je nu fysiek of online in contact bent: Kijk, luister en verwonder!

Vorig artikelColumn: Hoe dichtbij mag je komen?
Jacqueline Schilling (1965) werkt sinds januari 2023 als digitaal begeleider bij DigiContact . Ze is van oorsprong sociaal werker en heeft ervaring in het brede spectrum van het Sociaal Domein. Zij gelooft in de waarde van ontmoeting en echt contact. Hieruit ontstaat verbinding. Vanuit haar functie wil ze de lezer in deze column meenemen in haar ontdekkingstocht in de wereld van nieuwe digitale mogelijkheden binnen het werkveld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.