Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Profileren

Jezelf profileren als sociaal werker kan op veel verschillende manieren. Dus je kunt gewoon die manier kiezen die bij jou past. Waar jij je prettig bij voelt. Waarbij jij gewoon jezelf kunt zijn. Want dat is het precies waarbij het bij profileren om gaat: jezelf laten zien. Niet een truc of kunstje want daar trapt natuurlijk niemand in. Graag geef ik je enkele voorbeelden om je te inspireren.
EPI-Anneke-Krakers.jpg

Vorige keer blogde Anneke over de ontwikkelingen in het sociaal werk >>

Bloggen is het delen van content in geschreven vorm. Eigenlijk alles kun je delen in een blog: je verhaal, je kennis, je gedachten, je ervaringen en ga zo maar door. Het is eigenlijk het bijhouden van een logboek maar dan digitaal zodat je het makkelijk kunt delen. Bloggen is dan ook de verbastering van Web Loggen.

Bloggers

Sommige bloggers schrijven lange blogs, andere korte. Daar zijn geen regels voor. Het hoeft ook niet altijd om je eigen teksten te gaan. Je kunt ook bijvoorbeeld mooie quotes delen of een verzameling van blogs geschreven door anderen. Als je van schrijven houdt, dan is bloggen een fijne manier om jezelf te profileren. Zelf ben ik een actieve blogger. Ik vind het leuk en het heeft me ontzettend veel gebracht. Ik blog voor mijn eigen klanten, in het Nederlands en Engels, voor Zorg+Welzijn en voor een groot internationaal platform, Social Work Helper.

Vloggen

Nog niet zo lang geleden had ik het genoegen om Jelle de Boer te ontmoeten. Jelle is vlogger én sociaal makelaar bij Wijk&Co in Utrecht. Ik mocht een bijdrage leveren aan zijn vlog van september. Het was hartstikke leuk. Ik ben zelf meer een blogger en had niet verwacht dat ik het vloggen zo leuk zou vinden. Vloggen is de verbastering van Video Bloggen.

Spontane shoots

Jelle laat in korte filmpjes zien wat hem bezighoudt. En dat doet hij helemaal op zijn eigen manier. De filmpjes zijn spontane shoots zonder draaiboek of ander formeel gedoe. Gewoon met je telefoon of camera laten zien wat je bezig houdt. De vlogs zijn aanstekelijk. Jelle krijgt ondertussen uit het hele land verzoeken van sociaal werkers die ook willen leren vloggen. Hoe gaaf is dat.

Podcasten

Bij podcasten draait het om audio. Ben je niet zo’n schrijver en hoef je ook niet zo nodig in beeld te komen, maar ben je wel een makkelijke prater, denk dan eens aan een podcast. Dat wat jij wilt delen spreek je in. Dat kan gewoon weer met je telefoon. Als mp3 kun je het dan delen.

Interview

Wat ik zelf tegenwoordig heel veel tegenkom zijn podcasts waarbij iemand wordt geïnterviewd. Zo ben ik zelf geïnterviewd voor de podcast van Janneke Stielstra die ondernemers interviewt over hun passie. Als Sociaal Werker kun je bijvoorbeeld mensen uit de wijk interviewen over hun hobby of talent. Of in een podcast de leden van het wijkteam interviewen. Podcasts worden graag beluisterd door mensen die onderweg in de auto hun oortjes in doen. Of bij het hardlopen of in de trein.

Delen

Ik hoop dat ik je met dit blog heb mogen inspireren. Dat je nu weet dat profileren niet een keurslijf is waar je je tegen wil en dank moet in persen maar dat het vooral gaat om op een prettige manier die helemaal bij jou past, jezelf te laten zien.

Heb jij een blog, vlog, podcast of iets anders? Voel je vrij om de link hieronder met ons te delen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.