Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bloemen leveren positieve bijdrage aan Afrikaanderwijk

Op een braakliggend stuk grond in het hart van de Rotterdamse Afrikaanderwijk hebben bewoners in zeer korte tijd een tijdelijke tuin aangelegd. Met deze Afrikaandertuin komt de corporatie tegemoet aan de groeiende behoefte aan meer groen in de wijk.
Bloemen leveren positieve bijdrage aan Afrikaanderwijk

Het stuk grond dat binnen afzienbare tijd verbouwd zal worden, is door de bewoners in samenwerking met Creatief Beheer, een bureau voor integrale wijkontwikkeling, veranderd in een tijdelijke groenvoorziening.Op die manier willen ze een positieve bijdrage aan de wijk leveren.

Picknicktafel
De tuin wordt inmiddels drukbezocht door buurtbewoners die er een wandeling maken en ook van de picknicktafel wordt regelmatig gebruik gemaakt, meldt initiatiefnemer Vestia Rotterdam Feijenoord. Zodra de locatie bebouwd wordt, ‘verhuist’ de tuin naar een nieuwe plek in de wijk.

Prestatieafspraken
Woningcorporatie Vestia is actief in zes aandachtswijken van het Ministerie van VROM in Den Haag en Rotterdam. In beide steden zijn met de gemeente prestatieafspraken gemaakt voor de komende jaren en treedt de woningcorporatie op als integraal gebiedsontwikkelaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.