Bij psychische mishandeling worden grenzen eerder opgerekt

Verwey-Jonker Instituut heeft onderzoek gedaan onder 1068 gezinnen die zijn aangemeld bij Veilig Thuis voor kindermishandeling of partnergeweld. De onderzoekers hebben zowel de ouders als de kinderen ondervraagd. Gemiddeld hebben de kinderen te maken met 71 geweldsincidenten per jaar. ‘Wij zijn geschrokken van het aantal incidenten en de ernst van het geweld.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nederlandse kindcheck is meest succesvolle instrument wereldwijd
Foto: PicScout

Opmerkelijk is het overgrote aandeel van psychische mishandeling als het gaat om kindermishandeling én om partnergeweld. 61 Procent van de kinderen heeft te maken met psychische mishandeling, 32 procent heeft te maken met fysieke mishandeling. Van de kinderen uit de gezinnen die zijn aangemeld bij Veilig Thuis heeft 82 procent te maken met psychisch geweld tegen de partner, 46 procent is getuige van fysiek geweld.

Trauma

Uit de cijfers uit het onderzoek onder gezinnen die zijn gemeld bij Veilig Thuis blijkt dat 41% van de kinderen duidelijke kenmerken van trauma heeft. Dat kan zijn symptonen van ptss, zoals slapeloosheid of

0
941

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.