Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroep verpleeghuisarts niet populair

Weinig studenten geneeskunde kiezen ervoor om zich te specialiseren in de ouderengeneeskunde. Er zijn momenteel ruim 100 moeilijk vervulbare vacatures voor specialisten ouderengeneeskunde en 30 voor verpleegkundig specialisten in verpleeghuizen.
Beroep verpleeghuisarts niet populair

Dit meldt Victor Slenter, directeur van het Capaciteitsorgaan. Deze instelling organisatie, die de minister van Volksgezondheid adviseert over het aantal opleidingsplaatsen voor nieuwe artsen voor de toekomst, heeft nieuwe prognoses gepubliceerd.

Opleidingsplaatsen
Voor het specialisme ouderengeneeskunde moet het aantal opleidingsplaatsen vanaf 2012 stijgen van 99 naar 109. Maar volgens het orgaan is het zeer de vraag of dat aantal ook wordt bezet. Dit jaar werden bijvoorbeeld maar 72 plaatsen benut. Imagocampagnes moeten het tij keren.

Laatste jaren
Volgens Slenter wordt onderzocht hoe het komt dat jonge artsen in opleiding minder belangstelling lijken te hebben voor dit onderdeel van het vak. ‘Je zou denken dat jonge mensen nu eenmaal minder affiniteit hebben met verpleeghuizen waar mensen de laatste jaren van hun leven doorbrengen, Maar dat weten we niet zeker.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/foto: Robin Utrecht/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.