Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Benut web bij tegengaan radicalisering’

De overheid moet veel meer aandacht besteden aan internet bij het tegengaan van radicalisering onder moslim- en extreemrechtse jongeren. Nu laat zij het web nog te veel links liggen.
'Benut web bij tegengaan radicalisering'

Dat zegt Ewoud Butter van het ACB Kenniscentrum, dat de deelname van allochtonen aan de samenleving wil vergroten. Butter is medeauteur van het rapport ‘Radicaal, orthodox, extremist’ dat volgende week verschijnt. Het geeft een overzicht van methoden voor het tegengaan van radicalisering.

Jongeren
De onderzoeker zegt dat de overheid ‘nog niet eens het begin van ideevorming’ heeft over hoe zij gebruik kan maken van internet. ‘Ik vind het nog tekortschieten.’ Dat is jammer, vindt hij, want via het web zijn veel meer jongeren te bereiken dan op andere manieren. Bovendien doen jongeren ook juist vaak online radicale ideeën op.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.