Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arbeidsbeperking is uitdaging voor ondernemer

De Participatiewet komt eraan, de sociale werkvoorziening wordt afgebouwd en gemeenten krijgen meer te zeggen op de arbeidsmarkt. De overheid verwacht dat meer bedrijven sociaal gaan ondernemen. Echter, Nederland kent nog maar weinig succesverhalen op dit terrein.
Arbeidsbeperking is uitdaging voor ondernemer
Foto: ANP XTRA

Het sociaal ondernemerschap is een pad vol hindernissen, weet het VSBfonds. Het fonds heeft tien jaar ervaring in het financieren van sociale ondernemingen. Het is goed om inzicht te krijgen in de succes- en faalfactoren van het werken met mensen met een arbeidsbeperking. Daarom organiseren VSBfonds, Start Foundation en Amsterdam Center For Entrepreneurship (ACE) op  23 september het symposium ‘Sociaal Ondernemen, balans tussen passie en poen’.

Financiering

Deze bijeenkomst gaat over de nieuwe ontwikkelingen in sociaal ondernemen en  hoe je de maatschappelijke waarde van je sociale onderneming zichtbaar maakt. Ook zijn er kennis-en werksessies over de thema’s positionering, personeel, stakeholders en financiering. Kijk hier voor meer informatie over het programma en inschrijven >>

Onderzoek

Waar ‘gewone’ ondernemers al worstelen om een positief resultaat te boeken, struikelen veel social entrepreneurs over de extra lasten van het sociale ondernemerschap. Het voortdurende spanningsveld tussen financiële en sociale doelstellingen, onervarenheid en (te veel) rekening houden met verschillende stakeholders nekt menig sociaal ondernemer. Zo blijkt uit onderzoek van VSBfonds en Start Foundation naar sociale ondernemingen in Nederland.

Uitdagingen

Wat betekent werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt voor de bedrijfsorganisatie? Hoe kun je de bijzondere achtergrond van je personeel inzetten als marketinginstrument? En hoe verkoop je je verhaal aan commerciële en sociale financiers? Het zijn belangrijke vragen die aan bod komen tijdens het symposium  ‘Sociaal Ondernemen, balans tussen passie en poen’.

Slechts een klein deel van de sociale ondernemers lukt het een bedrijf op te bouwen dat zowel zakelijk als sociaal stevig op zijn benen staat. Hoe kun je als sociale firma succes boeken en wat heb je daarvoor nodig? Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.