Angst voor ontslagen door loonstijging sociaal werk

De nieuwe cao Sociaal Werk is rond, met daarin opgenomen een loonstijging van twee keer 3,25 procent. Goed nieuws voor sociaal werkers, maar organisaties vrezen bezuinigingen. Want: hoe gaan gemeenten die extra loonkosten betalen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Angst voor ontslagen door loonstijging sociaal werk

Branchevereniging Sociaal Werk Nederland heeft gemeenten onlangs een brief gestuurd, waarin zij wijst op de loonstijging en de gevolgen daarvan voor de inkoop bij gemeenten. Gemeenten zullen de loonkostenstijging moeten meenemen in de gemeentelijke subsidie of de bekostiging van het sociaal werk. In de brief noemt Sociaal Werk Nederland het een absolute noodzaak dat gemeenten indexeren, om ‘de dienstverlening en kwaliteit van het sociaal werk minstens op het huidige peil te houden’.

Preventie

Volgens Sociaal Werk Nederland is indexeren van sociaal werk bij gemeenten de afgelopen jaren achterwege gebleven, met als gevolg dat sociaal werkorganisaties kampen met te weinig fte’s,

0
1511

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.