Amma Asante: ‘Soms is de brievenbus de grootste vijand’

'Een activistisch type', zo noemt Amma Asante zich op haar eerste werkdag. Daarom is 1 mei, de Dag van de Arbeid, precies de juiste dag voor haar start als voorzitter van de Landelijke Cliënten Raad. 'Een belangrijke dag om na te denken over werk, de betekenis van werk en hoe we dat nu in ons land hebben geregeld.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Amma Asante: ‘Soms is de brievenbus de grootste vijand’

Werk wordt steeds meer in kleine en tijdelijke stukjes geknipt, vervolgt Asante. ‘Daardoor zitten mensen in voortdurende onzekerheid over hun inkomen en hoe dat in de toekomst moet. Ze kunnen niets opbouwen, hebben weinig perspectief. Werk moet lonen, stabiliteit bieden, kinderen een goede start in het leven kunnen geven. En toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking.’ Asante strijdt kortom voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Adviseur en politica

Ze heeft een achtergrond als adviseur in het sociaal domein en als politica. Namens de PvdA was ze gemeenteraadslid in Amsterdam en zat ze in de Tweede Kamer. Bij de Landelijke Cliënten

0
300

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.