Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanpak kindermishandeling werpt nog geen vruchten af

Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Daarom is aan 'de Dag van de Rechten van het Kind' een 'Week van Kinderen Veilig' gekoppeld. Hierin vraagt de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik aandacht voor dit grote probleem. Het thema is 'Kindermishandeling, praat erover'.
Aanpak kindermishandeling werpt nog geen vruchten af
Foto: ANP Roos Koole

In het hele land vinden van 18 tot en met 23 november activiteiten plaats. Je kunt bijvoorbeeld live chatten met een Officier van Justitie en er is een landelijke dag van zedenrechercheurs.

Commissie Samson

De Week start met het aanbieden van de derde monitor van de Taskforce aan de ministers Opstelten van Veiligheid en Justitie en Van Rijn van Volksgezondheid. In deze monitor wordt de voortgang per actie uit het Actieplan Kinderen Veilig 2012-2016 beschreven en van acties naar aanleiding van de door het kabinet overgenomen aanbevelingen van de commissie-Samson, voor zover deze onder de verantwoordelijkheid van het rijk vallen.

Jongeren Taskforce

Nieuw is de Jongeren Taskforce Kindermishandeling, een initiatief van Augeo Foundation. Hierin moeten jongeren zelf een stem krijgen in de aanpak van kindermishandeling. ‘We vinden het onontbeerlijk dat jongeren zélf een stem hebben in de aanpak van kindermishandeling. Jongeren zijn de belangrijkste ‘stakeholders,’ zegt Mariëlle Dekker, directeur Augeo Foundation en hoofdredacteur online Tijdschrift tegen Kindermishandeling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.