Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aanjaagteam voor zorg aan verwarde personen

In Den Haag is het ‘Aanjaagteam verwarde personen’ geïnstalleerd. Dat team moet ervoor zorgen dat gemeenten in de zomer van 2016 goede zorg en ondersteuning voor verwarde personen hebben.
aanpak verwarde mensen
De zogenaamde 'verwarde mens' staat volop in de aandacht sinds de zaak van Bart van U.

In het aanjaagteam zitten mensen die in hun dagelijkse praktijk met deze problematiek te maken hebben en staat onder leiding van Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn. Het gaat om de hulp aan kwetsbare mensen die verward gedrag vertonen en verschillende aandoeningen of beperkingen hebben zoals: een psychische aandoening, een verstandelijke beperking, een verslaving of dementie. Door hun gedrag kunnen ze een gevaar vormen voor zichzelf of hun omgeving.

Plan van aanpak

Het doel is dat alle verwarde personen een persoonlijke aanpak krijgen en dat alle belemmeringen in kaart worden gebracht. Het aanjaagteam moet ervoor zorgen dat als er nog geen goede aanpak is, dat in ieder geval in de zomer van 2016 geregeld is. De gemeenten mogen zelf weten hoe ze dit invullen, maar er zijn wel hoofdlijnen opgesteld. Lees hier de belangrijke punten uit het plan >>

Verwarde mensen worden na een incident minder vaak in een politiecel opgesloten. In 30 procent van de gevallen brengt de politie deze mensen naar de ggz. Lees hier meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.