Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Aandacht voor diversiteit nodig onder jongeren’

Het ‘anders’ zijn moet bespreekbaar worden onder jongeren, stelt Annemarie van Hinsberg. Daarom organiseert kenniscentrum MOVISIE ‘Diversity Day NL’ tijdens de Uitmarkt in Amsterdam (25 augustus). Met een landelijke talentenwedstrijd en andere activiteiten wil MOVISIE diversiteit onder de aandacht brengen.
‘Aandacht voor diversiteit nodig onder jongeren’

‘Als jongeren met een vorm van discriminatie te maken krijgen, weten ze vaak niet waar ze terecht kunnen. Wij willen daar informatie over geven, maar vooral ook op een leuke manier de aandacht op het thema diversiteit vestigen. Geen foldertjes dus, maar activiteiten waar jongeren zelf kunnen ervaren hoe het is om anders te zijn,’ vertelt Van Hinsberg.

Talentenwedstrijd
Centraal staat een landelijke talentenwedstrijd. Geïnspireerd door (hun) diversiteit kunnen jongeren zich uitleven in vijf categorieën: dans, rap en poetry, foto, film en animatie, theater en performance en music en voice. Op Diversity Day NL mogen de finalisten op het podium van de Amsterdamse Uitmarkt de strijd met elkaar aan gaan. De prijs is een beurs ter waarde van 1000 euro voor talentontwikkeling.

Rolstoelparcours
MOVISIE wil op Diversity Day NL onder meer een rolstoelparcours uitzetten of een plek maken waar jongeren in een rolstoel kunnen basketballen. In workshops ‘storytelling’ kunnen jongeren hun verhaal doen. Bekende en minder bekende Nederlanders zullen hen daarin voorgaan. ‘Zij vertellen welke dromen en ambities zij hadden, hoe ze die gerealiseerd hebben en welke belemmeringen zij door hun “anders zijn” zijn tegengekomen,’ licht Van Hinsberg toe.

Inschrijven
Op woensdag 21 maart, de internationale anti-discriminatiedag van de Verenigde Naties, start de campagne van Diversity Day NL. Vanaf dan kunnen jongeren tussen de 15 en de 25 jaar zich via de facebookpagina inschrijven voor de talentenwedstrijd. Vanaf 21 maart gaan jongeren ook bij evenementen op de foto in het kader van Diversity = Me. De foto’s zijn te zien op Facebook. MOVISIE organiseert Diversity Day NL in samenwerking met E-quality, Art. 1 en platform Artikel 19. Meer informatie is te vinden op de website van Diversity Day NL.

 

 

Bron: Foto: MOVISIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.