Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Blog: Mijn oma is de liefste

Mijn oma is de liefste op de hele wereld, echt waar. Maar als je niet oppast dan verandert mijn oma tot iemand die ik niet meer terug herken. Mijn altijd vrolijke oma wordt verdrietig of zelfs een beetje bozig. Op deze momenten wil ze naar ‘háár’ huis. Het huis dat al een hele poos verkocht is, maar dat vertellen we maar niet meer.
Ike-Schagen-EPI.jpg

In haar vorige blog schreef Ike waarom ze haar oma regelmatig een leugentje vertelt >>

Het leven rondom mijn oma verandert hierdoor eigenlijk in één groot spel. Een spel waarbij ik iedere dag opnieuw probeer genoeg punten te verdienen.

Plus tien punten

Zo begint bijvoorbeeld de dag: mijn oma vindt onderin de la het kattenvoer dat zorgvuldig is neergelegd waarmee ze de schreeuwende kat te eten kan geven. Niet twee blikken kattenvoer, maar één, want anders krijgt de poes tien minuten later weer te eten. Plus tien punten.

Puzzelen

Mijn oma vermaakt zich vervolgens twee uur (soms wel drie) met de puzzel. De puzzel die, net als het kattenvoer, de avond van tevoren zorgvuldig is klaargelegd. Een paar puzzelstukjes zijn al aan elkaar vastgemaakt want anders zit de hele puzzel binnen no-time weer in de doos. Want, zo zegt mijn oma: ‘Ik puzzel niet’. Plus twintig punten.

Naar huis

Vervolgens komt er bezoek. Als het te druk wordt, voelt oma zich bij ons even niet meer thuis. Oma vertrekt naar haar kamer en begint haar spulletjes zorgvuldig in de doos te doen om mee naar ‘huis’ te nemen. Min veertig punten.

Spelletje of sigaretje

Oplossing? Een spelletje. Plus vijftig punten. Oma houdt gelukkig van spelletjes. En van sigaretjes. Dat is altijd plan B. 

Ike Schagen

Bestuurswetenschapper en mantelzorger
Bekijk profiel

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.