Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verscherpt toezicht ingesteld voor Charim Thuiszorg in Veenendaal. Er zou structureel verkeerd met medicijnen worden omgegaan. Charim Thuiszorg levert thuiszorg in de regio’s Zeist, Woudenberg/Scherpenzeel en Veenendaal.
Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht

Tijdens bezoeken trof de IGZ hoge risico’s op medicatieonveiligheid aan. Zo werd de medicatie gewijzigd door een thuiszorgmedewerker zonder dat een arts daar opdracht voor had gegeven. Ook werd er met medicatie gestart zonder toestemming van een arts. De IGZ maakt zich bovendien zorgen over de bekwaamheid en bevoegdheid van het personeel en uitzendkrachten.

Geen ervaring
In februari van vorig jaar kwam Charim in opspraak door een uitzending van EenVandaag. Uit die reportage bleek dat uitzendkrachten zonder diploma’s of ervaring verpleegkundige taken uitvoeren in de thuiszorg.

Toezicht
De IGZ eist dat Charim onmiddellijk maatregelen neemt om de risico’s voor medicatieveiligheid weg te nemen. De zorgorganisatie is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. In die tijd zal de inspectie onaangekondigd controles uitoefenen.

Bekijk hier de uitzending van EenVandaag: 

sitestat

Bron: IGZ/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.