Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

OM onderzoekt dood tiener in zorginstelling

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de dood van een 13-jarige jongen in 2011 in een logeerhuis van epilepsie-instelling SEIN. De ouders van de jongen deden na zijn dood aangifte. Dat heeft het OM bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van het programma De Vijfde Dag van de EO.
OM onderzoekt dood tiener in zorginstelling

Volgens het EO-programma hebben SEIN-medewerkers niet direct actie ondernomen toen zij de jongen na een epilepsie-aanval met een zuurstoftekort in zijn bed aantroffen. Het duurde minstens 10 minuten voordat het alarmnummer 112 werd gebeld en de reanimatie werd gestart, zo beweert De Vijfde Dag. De jongen overleed dezelfde dag. Het OM onderzoekt of de instelling verantwoordelijk kan worden gehouden voor de dood van de 13-jarige epilepsiepatiënt.

 

Was de dood van Sven te voorkomen? Bekijk hier de uitzending van De Vijfde Dag over Sven.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.