Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

65,1 miljoen euro voor kleinschalige woonconcepten

De komende drie jaar keert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) 65,1 miljoen euro extra uit voor kleinschalige zorg aan dementerenden. Met deze regeling wil VWS zorgaanbieders stimuleren om de zorg voor deze mensen kleinschalig te organiseren. Het gaat hier om zorgaanbieders in de AWBZ.
65

De Nza wil voor mensen met een psychogeriatrische aandoening meer keuzemogelijkheid in de wijze waarop en de omgeving waarin de zorg plaatsvindt. De regeling stimuleert aanbieders om verschillende kleinschalige woonvormen mogelijk te maken.

In de wijk 
Voor kleinschalige projecten van ten hoogste 24 plaatsen is 12.500 euro per plaats beschikbaar. Het betreft hier projecten voor zelfstandige wooneenheden die ‘in de wijk’ in de directe omgeving van elkaar gelegen zijn. Voor andere kleinschalige projecten voor dementerenden is 7.500 euro per plaats beschikbaar. Het geld is bestemd voor projecten die in 2009 zijn gestart en voor projecten die in 2010 en 2011 van start gaan.

Meer nieuws in uw inbox? hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Nederlandse Zorgautoriteit /Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.