Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

50-Plus, laagopgeleid en toch nog aan het werk

De arbeidsmarkt discrimineert steeds meer op leeftijd. Mensen die ouder dan 50 jaar zijn en werkloos worden, vallen vaak terug in een uitkeringssituatie met alle ellende van dien. Uitkeringsinstantie UWV, Start Foundation en Talent4Service gaan samenwerken om minimaal 150 werkloze 50 –plussers aan de slag te krijgen.
foto Fotolia

‘Een kwestie van vraag en aanbod bij elkaar brengen.’ Door een combinatie van een vaktraining bij de opdrachtgever  – het bedrijf – en langdurige begeleiding door een teammentor van Talent4Service. Op die manier moeten 50-plussers in het project ‘Weer aan het Werk’ weer aan de slag komen. Het project biedt werkzoekenden met en zonder uitkering een omscholingstraject in veelal technische beroepen.

Laagopgeleide 50-plussers

Uitkeringsinstantie UWV, arbeidsbemiddelaar Talent4Service, en maatschappelijk investeerder Start Foundation slaan de handen ineen om mensen van 50 jaar en ouder op te leiden naar een ander, meest technisch beroep. Deze organisaties willen in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers aan het werk krijgen.

Echte banen, geen flexwerk

De werkzoekenden worden begeleid naar ‘echte banen, geen flexwerk’, zegt Jeroen Voswinkel, directeur van Talent4Service. ‘Veel werkzoekende 50-plussers hebben volop praktische ervaring, maar niet de juiste papieren. Deze doelgroep is goud voor de technische branche! Wij helpen werkzoekenden de overstap te maken door hen zowel vakinhoudelijke als mentale begeleiding te bieden.’

Maatschappelijk investeren

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die werk wil creëren en drempels wegneemt voor mensen die onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een baan te vinden. Volgens directeur Jos Verhoeven lijkt het alsof de arbeidsmarkt steeds harder discrimineert op leeftijd. Ouderenwerkloosheid is een speerpunt van Start Foundation. ‘Hoe hoger de leeftijd en hoe lager de opleiding, hoe lastiger het is om weer aan de bak te komen. We zien dat terug in de cijfers. Dat is onwenselijk en moet bestreden worden. Dit is een beloftevolle aanpak waarin duurzaamheid het sleutelwoord is. Daarom investeren we hierin.’

Online platform Weer aan het Werk

Voor de campagne Weer aan het Werk wordt een online platform ontwikkeld waar 50-plussers actuele vacatures kunnen vinden. Zij kunnen op het platform ook positieve ervaringen van leeftijdsgenoten lezen, die via dit project weer een duurzame baan gevonden hebben. Vanaf 1 mei gaat het platform de lucht in.
Meer informatie: Talent4Service>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.