Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

31 meldingen over misbruik in Kinderdorp

Lindenhout, een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in Gelderland en Overijssel, heeft tot nu toe 31 meldingen gekregen over mogelijk seksueel misbruik in het voormalige Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.
31 meldingen over misbruik in Kinderdorp
Foto: ANP Photo

Bij het meldpunt dat in mei werd ingesteld, kwamen 24 nieuwe meldingen binnen. Ook acht oud-medewerkers hebben zich gemeld met signalen van mogelijke misstanden bij het voormalige Kinderdorp tussen 1975 en 1985. Slachtoffers kunnen nog tot 1 juli bij het meldpunt terecht.

Najaar

Het Verwey-Jonker Instituut onderzoekt de vermeende misstanden. Lindenhout, de opvolger van het Kinderdorp, verwacht dat de resultaten van het onderzoek in het najaar bekend zijn.

Patroon van misbruik

Volgens de organisatie zijn er ook meldingen over misbruik voor 1975. Die worden wel meegenomen, maar het onderzoek blijft toegespitst op de periode over 1975 tot 1985. Zo moet meer bekend worden over een periode waarin er een patroon van misbruik leek te zijn binnen Neerbosch. Signalen dat dat in eerdere periodes ook het geval was heeft Lindenhout niet, hoe erg de afzonderlijke verhalen ook zijn.

Voormalig directeur

Eerder liet lotgenotenorganisatie KLOKK weten dat de meeste klachten betrekking hebben op het gedrag van de toenmalige directeur, die ondertussen op de Filipijnen woont. Deze man heeft één geval van seksueel misbruik toegegeven, maar er zouden meer slachtoffers zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.