Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

10 dingen die je moet weten over narcisme

Narcisme wordt vaak niet herkend door zorgprofessionals, omdat de gedragingen eerder gezien worden als een stevige dosis zelfvertrouwen. Hoe herken je narcisme, en wat zijn de fabels en feiten? Ontwikkelingspsycholoog Eddie Brummelman doet onderzoek naar narcisme en schreef het boek ‘Bewonder mij! Overleven in een narcistische wereld‘. Hij zet de belangrijkste punten over narcisme op een rij.
Foto: ViDi Studio / stock.adobe.com
Premium

1. De kenmerken: een narcist wil bewonderd worden, heeft meestal weinig empathie, vindt zichzelf belangrijker dan anderen en is ervan overtuigd bijzonder te zijn.

‘De narcistische persoonlijkheidsstoornis speelt bij zo’n zes procent van de Nederlandse bevolking. Dat is ongeveer 1 op de 20 Nederlanders. Vaak wordt narcisme niet herkend. Je denkt eerder dat iemand een gezonde dosis zelfvertrouwen heeft. Narcisten kunnen ook heel charmant in het contact zijn, je wordt meestal in de eerste

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.