Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg+Welzijn Q&A: De gevolgen van corona voor het sociaal domein

Het coronavirus heeft al maandenlang invloed op onze samenleving. Ontwikkelingen en maatregelen volgen elkaar snel op. Dat heeft ook gevolgen voor het sociaal domein en jou als sociaal werker. Movisie verzamelt in een speciaal coronadossier alle relevante informatie over het coronavirus en de gevolgen ervan op het sociaal domein. In een Q&A video gaat Zorg+Welzijn hoofdredacteur Sophie van Hogendorp hierover in gesprek met Janny Bakker-Klein van Movisie. Heb je vragen aan haar? Laat het ons weten.

Sinds begin maart vorig jaar zijn er op de website van Zorg+Welzijn al bijna 180 artikelen en blogs gepubliceerd over het coronavirus en de impact daarvan op het sociaal domein. Dat het virus al maandenlang zijn stempel op het sociaal domein drukt, moge dus wel duidelijk zijn.

Stand van zaken

Maar wat kunnen we leren van de afgelopen maanden? Heeft het coronavirus ook goede veranderingen veroorzaakt? Hoe gaat het nu met de meest kwetsbare mensen? Hebben zij extra last van het virus of er, in sommige gevallen, misschien juist baat bij dat de wereld een beetje stil is komen te staan? En hoe moet jij als sociaal werker omgaan met maatregelen als het dragen van een mondkapje, het houden van 1,5 meter afstand en het veelal werken vanuit huis? Het zijn allemaal vragen die leven. En er zijn er waarschijnlijk nog veel meer. Daarom gaat Zorg+Welzijn hoofdredacteur Sophie van Hogendorp in de Zorg+Welzijn tv-studio op dinsdag 11 januari in gesprek met Janny Bakker-Klein, voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, om de stand van zaken op te maken.

Welke vragen heb jij?

Heb jij vragen voor Janny? Wil je haar iets voorleggen? Of is er een doelgroep of thema die wat jou betreft absoluut besproken moet worden in deze Q&A? Laat dan uiterlijk maandag 10 januari een reactie achter onder dit artikel of mail naar sophie.vanhogendorp@bsl.nl. Het videogesprek, waarin zoveel mogelijk van jullie vragen en opmerkingen worden meegenomen, wordt uiterlijk vrijdag 15 januari gepubliceerd op de website van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.