Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgorganisatie informeert buren bewust niet

De buurman van journalist Edith Tulp is bijzonder. Daar had ze echter nog geen idee van toen hij op twee hoog onder haar kwam wonen. ‘De zorgorganisatie die hem begeleidt, informeerde de buren bewust niet. Ze willen niet stigmatiseren. Alle begrip daarvoor. Maar ik had mijn eigen stigmatiserende diagnose al gesteld.’
Foto: iStock

Ik weet nog hoe ik, nieuwsgierig naar mijn nieuwe buur, zijn openstaande appartement binnenging. Daar stond hij, een jonge gezette man met een doekje in zijn hand. Terwijl ik mezelf enthousiast introduceerde, wierp hij me een schichtige blik toe. Hij mompelde iets en negeerde me. ‘Zeg die mevrouw eens gewoon goedendag’, zei iemand aan de andere kant van de kamer die zijn moeder bleek te zijn. Dat was het begin van een lang en geleidelijk

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.