Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorghoeve Diogenes failliet

De rechter in Assen heeft Zorghoeve Diogenes in het Drentse De Groeve dinsdag failliet verklaard. ‘We hebben het faillissement zelf aangevraagd, omdat het financieel niet meer gaat nu we een terugloop van cliënten hebben’, aldus beheerder Hilde van den Berg van de zorghoeve voor verstandelijk gehandicapten.
Zorghoeve Diogenes failliet

Van de zestien bewoners zijn er nog vijf over. De anderen werden door familie uit de instelling gehaald, nadat eind vorig jaar misstanden aan het licht waren gekomen. In december deed een aantal ouders aangifte van intimidatie en bedreiging. Ook kwam de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met een vernietigend rapport over Diogenes.

Doorstart

Van den Berg wil een doorstart maken. Zij en haar man zijn volgens haar in gesprek met grotere zorgaanbieders voor verstandelijk gehandicapten uit de regio. ‘Ik ben het aan de bewoners verplicht ze goed achter te laten’, aldus Van den Berg. Als alles rond is, trekken haar man en zij zich terug, ook van hun locatie in Veendam, waar veertien verstandelijk gehandicapten wonen.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Rick Nederstigt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.