Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgcoöperatie alternatief voor fusies

Elf zorgorganisaties voor gehandicaptenzorg en verpleging en verzorging hebben zich in Zorgcoöperatie Nederland verenigd. Ze willen meer samenwerken zonder te fuseren.
Zorgcoöperatie alternatief voor fusies

De betrokken zorgorganisaties die op regionaal gebied werken zijn naar hun idee niet gebaat bij fusie en centralisatie. Wel willen ze hun krachten bundelen om efficiency en effectiviteit van het zorgaanbod in het eigen verzorgingsgebied te vergroten. De leden van de coöperatie zullen zich met de toevoeging ‘Lid van Zorgcoöperatie Nederland’ gaan profileren.

Autonomie
Met behoud van autonomie beslissen de leden gezamenlijk over de diensten, die Zorgcoöperatie Nederland aan hen levert. De aangesloten zorginstelling blijft lokaal of regionaal haar zorg verlenen en is actief betrokken in de lokale omgeving. Zij wordt sterker door de samenwerking in de Zorgcoöperatie en bespaart daarmee geld op de bedrijfsvoering. Geld dat direct ten goede komt aan de zorg. Zo is de idee.
Pakket
Ieder lid kan zelf beslissen welke diensten of pakketten hij afneemt. Zo kan een aangesloten instelling bijvoorbeeld meedoen aan gezamenlijk bankieren, verzekeren en gezamenlijke inkoop. maar een instelling kan ook besluiten om niet mee te doen aan de ontwikkeling van gezamenlijke ICT.

Marktpositie
Per pakket sluit een lid een overeenkomst met de coöperatie over de levering van diensten en de condities. Een pakket kan financiële voordelen opleveren, maar ook bijdragen aan de versterking van de marktpositie of het imago van de instelling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.