Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg-doe-team voor Rotterdamse jongeren

Minister Rouvoet heeft woensdag in Rotterdam het startschot gegeven voor het eerste Zorg-DOE-team (ZDT). Dit team ondersteunt jongeren bij het oplossen van problemen, zodat ze kunnen terugkeren naar het reguliere onderwijs.
Zorg-doe-team voor Rotterdamse jongeren

Het Zorg-DOE-team (ZDT) is een zware uitvoering van de zorgadviesteams binnen het onderwijs. De werkwijze van het ZDT is erop gericht om voor de jongeren met problemen direct een handelingsplan op te stellen. De verantwoordelijkheid van de uitvoering ligt grotendeels bij de jongere zelf. De bedoeling van het plan is het voorkomen van een opeenstapeling van indicaties en doorverwijzingen.

Complex
Het team wordt ondergebracht in de eerste wijkschool in Rotterdam. Een school voor jongeren met complexe problemen. In september wordt deze school officieel geopend. Tot dan gaat het Zorg-DOE-Team aan de slag met vijftien jongeren op een tijdelijke locatie. Bij het ZDT zijn een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een verslavingsdeskundige, een orthopedagoog en een schoolmaatschappelijk werker betrokken.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: J&G/Gemeente Rotterdam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.