Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Competentievergroting in de residentiële jeugdzorg

Het vergroten van de competentie van hulpverleners betekent dat de aandacht niet is gericht op de problemen, maar op positief gedrag. In de residentiële jeugdzorg is dat niet gemakkelijk. Groepsleiders worden overspoeld door probleemgedrag. Dit boek richt zich juist op hulpverleners, methodiekontwikkelaars en studenten die zich een motiverende aanpak willen eigen maken. Het leren van sociale en cognitieve vaardigheden staat daarbij centraal.
Competentievergroting in de residentiële jeugdzorg

In deze vernieuwde uitgave wordt de leerstof gelardeerd met veel praktische voorbeelden.  Ook de praktische kanten van het werkproces is in de methoden opgenomen. In aparte hoofdstukken worden thema’s als ‘de dagelijkse routine’ of ‘observeren en communiceren’ behandeld. Ook de theorie, nieuwe diagnostische hulpmiddelen, de positie van ouders en de cognitieve en morele aspecten van gedragsverandering zijn meegenomen.
De auteurs zijn gelouterd in theorie en praktijk: Slot is hoogleraar orthopedagogiek, Spanjaard ontwikkelaar van preventie- en hulpverleningsprogramma’s. Zij zijn pleitbezorgers van competentievergroting in de praktijk. Ook benadrukken zij dat het aanleren van sociale en cognitieve vaardigheden en het versterken van sociale ondersteuning jeugdigen en ouders in staat stelt beter te functioneren. Het boek is goed leesbaar.  Een aanrader voor professionals, begeleiders, methodiekontwikkelaars en studenten.

Titel: Competentievergroting in de residentiële jeugdzorg
Auteur:  N.W. Slot en H.J.M. Spanjaard
Uitgever:  HBuitgevers, Baarn
Prijs:  € 32,30

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.