Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zieke krijgt woning dicht bij de mantelzorger

Inwoners van Rijnwoude die veel tijd besteden aan de zorg van hun familielid of kennis krijgen een kans dichter bij elkaar te gaan wonen. De gemeente Rijnwoude en woningbouwvereniging Habeko beginnen met een experiment.
Zieke krijgt woning dicht bij de mantelzorger

De proef houdt in dat de woningbouwvereniging enkele woningen kan aanbieden aan mensen die zorg ontvangen. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Het doel is om zorgbehoevenden dichterbij de mantelzorgers een woning aan te bieden, zodat het voor mantelzorgers gemakkelijker is voor hun naaste te zorgen.

Voorrang
Om de doorstroming op de huurmarkt te stimuleren, wil woningbouwvereniging Habeko aan mensen die willen samenwonen voorrang geven. Zo worden volgens Habeko meer mensen van de wachtlijst geholpen.

Woningbeleid
In de beleidsnota van de gemeente Rijnwoude: ‘Wonen in de tuin van de Randstad’ heeft het bestuur een aantal keuzes opgesteld voor het  woningbeleid. De doorstroming op de woningmarkt en bijzondere aandacht voor starters en senioren zijn twee van deze beleidsuitgangspunten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Leidsch Dagblad

1 REACTIE

  1. Bijzondere aandacht voor “starters” zou in 2 delen bekeken horen te worden; de groep starters die een vorm van een handicap hebben en de jongeren die dit niet hebben. Tot 23 jaar worden deze jongeren op één hoop gegooid in bepaalde huurwoningen. Ná het 23 e jaar “mag” men de hogere huurkosten krijgen waarop de huurtoeslag ligt.Maw jongeren als starters komen vaak un een buurt waar amper onderhoud gegeven worden. Dat daar ook starters tussen wonen met een aan autisme verwante “stoornis”geeft mij reden om de Verhuurder te verzoeken om meer woonvormen voor deze mensen te gaan bouwen. Elders lezen we over jeugdigen die dan wel zelfstandig wonen met 1 x in de 2 weken een ggz-gesprek; gebleken is dat ook op dát gebied bezuinigd werd en de hulp voor deze jongeren amper aanwezig is. En dat heeft tot gevolf dat er slaap en eetstoornissen optreden, alcohol genuttigd wordt, de hersenen door hardcore verdoofd worden en de joint bijna als dagelijkse behoefte genuttigd wordt. De psychische gezondheid van de gemiddelde ADHD’r met of zonder PDD-NOS gaat hierdoor achteruit. Starters helpen oké. Maar woonvormen voor startende jongeren met een vorm van autisme is ook niet verkeerd beste Verhuurders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.