Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zes miljoen euro bijstandsfraude Rotterdam

In de stad Rotterdam is afgelopen jaar voor 6 miljoen euro aan bijstandsfraude opgespoord. Dat is net zo veel als in 2010. Tevens zijn als gevolg van fraudeonderzoeken 619 uitkeringen beëindigd en 278 uitkeringen verlaagd.
Zes miljoen euro bijstandsfraude Rotterdam

Dat maakte de gemeente Rotterdam woensdag bekend. Met de aanpak is voor de periode 2011 en 2012 zo’n 7 miljoen euro aan uitkeringslasten bespaard. In 2010 was dat nog 5 miljoen euro. De stijging zit vooral een toename van het aantal uitkeringen dat is beëindigd: van 426 in 2010 naar 619 vorig jaar.

Aangepakt
‘Een uitkering is er alleen voor mensen die niet op een andere manier in hun bestaan kunnen voorzien. Wie kan werken, gaat werken. Wie fraudeert, wordt opgespoord en aangepakt’, reageert PvdA-wethouder Marco Florijn (werk en inkomen) op de aanpak en de resultaten.

Samenwonen
In Rotterdam viel op dat in de helft van alle fraudegevallen inkomsten uit werk werden verzwegen. Ook lieten mensen met een uitkering niet altijd weten dat ze waren gaan samenwonen. Dat is bepalend voor de hoogte van de uitkering. In totaal zijn vorig jaar 1020 fraudeurs opgespoord.

Ingehouden
Vorig jaar werd bij ruim 3800 bijstandsklanten een deel van de uitkering ingehouden omdat zij hun afspraken niet nakwamen of onjuiste informatie aan de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid hadden gegeven.

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.