Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel: Werken vanuit de bedoeling

Sociaal Bestek is met deze editie na tachtig jaar voor het eerst niet meer op papier verschenen. Wij zijn een digitaal blad geworden dat online gelezen moet worden. Daar zijn wij echt niet de eerste in, maar na tachtig jaar papier is het wel wennen: scrollen in plaats van een bladzijde omslaan. Ondanks deze verandering blijft de inhoud voorop staan. We blijven bij de bedoeling van Sociaal Bestek. Informeren over ontwikkelingen en de achtergronden daarbij rondom de thema's werk, inkomen en zorg.
Premium

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-019-0035-0/MediaObjects/41196_2019_35_Fig1_HTML.jpg

Werken vanuit de bedoeling is ook wat steeds meer gemeenten aan het herontdekken zijn. Ellen de Bruin van de gemeente Leeuwarden beschrijft de stappen die daar genomen worden om de medewerkers, van beleid tot uitvoering, ‘omgekeerd’ te laten toetsen. Want wat is de gedachte van de wet en wat is er echt nodig? De Participatiewet is bijvoorbeeld bedoeld om mensen in een bestaansminimum te laten voorzien. Alleen gebeurt het

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.