Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zeg een dakloze gerust eens gedag’

'Zeg een dakloze gerust eens gedag.' Die boodschap stuurt de Amsterdamse straatkrant Z! de wereld in met een nieuwe campagne. 'Als we bereiken dat mensen, ook als ze geen krantje kopen, de daklozen even begroeten of een praatje maken, dan maken we een enorme stap vooruit', vindt hoofdredacteur Hans van Dalfsen.
'Zeg een dakloze gerust eens gedag'

In een dinsdag gelanceerde campagnevideo is te zien hoe mensen een dakloze negeren, totdat hij een chique horecagelegenheid betreedt en meteen naar buiten wordt gestuurd. ‘Poëtisch en tegelijkertijd rauw’, zo bestempelt burgemeester Eberhard van der Laan de campagne. De gemeente Amsterdam ondersteunt de actie.

Negeren

Volgens Lode Schaeffer, creative director van het verantwoordelijke reclamebureau INDIE voelt niemand zich bezwaard een dakloze krantenverkoper te negeren, terwijl een verkoper van bijvoorbeeld bloemen gewoon wordt begroet.

Het aantal mensen zonder dak boven het hoofd stijgt. Volgens het CBS waren het er in 2010 ruim 23.000. Twee jaar later was dat aantal gestegen tot ruim 27.000. Vier op de vijf zijn man. Dakloze vrouwen zijn relatief jong. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.