Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zakenvrouw van het jaar pleit voor schuldhulp

Jacqueline Zuidweg, directeur van Zuidweg & Partners, is maandagavond uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2012. Zuidweg gaat haar bekroning inzetten om de schijnwerpers nog eens extra te richten op betaalbare, betrouwbare en betere hulp voor het midden- en kleinbedrijf in zwaar weer.
Zakenvrouw van het jaar pleit voor schuldhulp

Dat is nodig, want één op de tien ondernemers in Nederland verkeert volgens haar in ernstige financiële problemen. ‘Een dergelijke ondernemer heeft gemiddeld 120.000 euro ongedekte schuld waar hij of zij, zonder goede hulp, niet gemakkelijk vanaf komt.’

Stimuleren
Het gebrek aan betrouwbare, betaalbare en kwalitatief goede schuldhulpverlening voor ondernemers met financiële problemen moet en kan anders, stelt Zuidplas. ‘We kunnen met elkaar heel veel problemen voor zijn als we hen eerder en beter begeleiden, maar ook door de MKB’ers te stimuleren om zelf eerder hulp te durven vragen. Zo voorkomen we dat er een taboe ligt op het in financieel nood verkeren van de ondernemer.’

Eenmanszaak
Zuidplas heeft een juridische achtergrond en is in 1994 gestart met een eenmanszaak om zo collega-ondernemers te adviseren die niet meer aan hun financiële verplichtingen konden voldoen. Inmiddels is deze eenmanszaak overgegaan in een BV. Zuidplas & Partners geeft schuldsaneringsadvies en verzorgt opleidingen aan professionals.

Vrouwelijk ondernemerschap
De prijs voor Zakenvrouw van het jaar: de ‘Prix Veuve Clicquot,’ wordt jaarlijks uitgereikt om vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management te stimuleren. De onderscheiding is een eerbetoon aan de jonge weduwe Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin en wordt toegekend aan een zakenvrouw met eigenschappen als: visie, leidinggevende capaciteiten, dynamisch, creatief, innovatieve gaven en doorzettingsvermogen.

 

Bron: FOTO: JansenJager

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.