Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sportprojecten winnen Appeltjes van Oranje

De winnaars van de Appeltjes van Oranje zijn bekend. Drie projecten in Amsterdam, Eindhoven en Curaçao brengen met sportactiviteiten mensen bij elkaar. De winnaars ontvangen 21 mei een beeldje en een geldprijs uit handen van Prinses Máxima.
Winnaars Appeltjes van Oranje bekend

 

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar deze prijs uit aan bijzondere sociale initiatieven. Dit jaar is het thema De Kracht van Sport. Tien verschillende projecten zijn genomineerd, waaruit de jury drie projecten als winnaar heeft gekozen. Zij ontvangen 15.000 euro en een beeldje gemaakt door Koningin Beatrix.

Springplank

Stichting Be Interactive uit Amsterdam is een van de winnaars. Deze organisatie zet hardlopen in als springplank om vrouwen die in een isolement leven weer te laten meedoen met de samenleving. Zij trainen in een vertrouwde omgeving met buurtgenoten om uiteindelijk deel te nemen aan een loopevenement. Veel deelneemsters zijn gesluierd. Als groep rennen met een hoofddoek verlaagt de drempel.

Sportdagen
Ook Stichting Kleurrijke stad uit Eindhoven mag een Appeltje in ontvangst nemen. Deze stichting verzorgt maandelijks sportdagen op buurt- en wijkniveau, een grote stadsbrede finale sluit het kampioenschap af. De deelnemende basisschoolleerlingen vertegenwoordigen tijdens het evenement een land. Op school leren ze dan van alles over ‘hun’ land.

Motoriek
Curaçao is ook in de prijzen gevallen. Daar organiseert de Aminta Sprockel Challenger Little League softbalwedstrijden voor kinderen met een fysieke of mentale beperking. Zes keer per jaar spelen zij een toernooi op een officieel softbalveld. Het spel versterkt de motoriek en het zelfvertrouwen van de kinderen. Bovendien zijn de League-dagen officieel opgenomen in het lesrooster. Daardoor kunnen álle kinderen die willen, ook meedoen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Bron: Oranje Fonds/Foto: ANP/Frank van Beek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.