William Schrikker Stichting zet meest ervaren kracht aan de poort

Het Noordhollands Dagblad schreef vorige week dat de William Schrikker Stichting (WSS) een ‘selectiecoördinator’ heeft aangesteld. Hiermee werd gesuggereerd dat de WSS moet selecteren in de casussen die ze kunnen oppakken. Dit is niet geheel juist. ‘Over één ding moet geen misverstand bestaan: alle dwangcasussen pakken wij op.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Pixabay

Het Noordhollands Dagblad schreef dat de WSS een selectiecoördinator gaat aanstellen om ‘scherper te letten op de aard van de beperking’ van de gezinnen die aangemeld worden. Oftewel om te voorkomen dat de medewerkers van de WSS gezinnen gaat helpen waar geen beperking speelt. De William Schrikker Stichting Jeugdbescherming en Jeugdreclassering is een gecertificeerde instelling die kinderbeschermingsmaatregelen uitvoert in het gedwongen kader en intensieve casusregie in vrijwillige ondersteuning (ook wel drang genoemd) aanbiedt voor ouders en kinderen met een verstandelijke beperking. Het bericht schreef verder dat dwangcasussen worden uitgezonderd van deze regeling. Dit is echter niet het hele verhaal.

Alleen

0
361

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.