Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie krijgt direct jeugdhulp en wie niet? Een professionele afweging

Kim leed onder een eetstoornis, het duurde meer dan 6 maanden voor ze hulp kreeg. ‘Ik dacht dat ik doodging.’ Had de jeugdhulp niet eerder iets kunnen doen? Hoe bepaal je als professional wie van je cliënten voorrang krijgt? Het Nederlands Jeugdinstituut heeft alles op een rij gezet: over professionele dilemma’s, zorg schaarste en maatwerk. De professional is in the lead.
Jeugdhulp een professionele afweging
Jeugdhulp een professionele afweging

Kim kwam op haar 19de in een zware periode terecht. Een eetstoornis overheerste haar leven. ‘Ik ben naar de huisarts gegaan, want het ging lichamelijk heel slecht met me en ik kreeg last van angstaanvallen en depressieve gevoelens. De huisarts verwees mij door naar het centrum voor eetstoornissen. Ik heb toen een kort telefonisch gesprek gehad met jeugdhulp waarna ik op een wachtlijst werd gezet. Over 3 maanden zou ik opnieuw gebeld worden voor het

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.