Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie heeft Het Beste Zorgidee van 2017?

Zorgverzekeraar ONVZ is op zoek naar Het Beste Zorgidee 2017. Doel van de zoektocht is om iedereen uit te dagen om mee te denken over hoe de zorg in Nederland verbeterd kan worden. De indiener van Het Beste Zorgidee ontvangt 10.000 euro om zijn of haar idee daadwerkelijk te realiseren.
iStock

De zoektocht wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door ONVZ. Karin Groeneveld is de meest recente winnaar. Met haar Yoho-app won zij vorig jaar de geldprijs. De app die zij bedacht heeft koppelt hulpbehoevende senioren aan jongeren die een bijbaantje zoeken.

Innovatieve ideeën

ONVZ zegt over Het Beste Zorgidee: ‘Niet alleen wetenschappers en deskundigen hebben ideeën om de zorg beter te maken. ONVZ Zorgverzekeraar, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee, nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan tot 11 oktober ideeën insturen via de website van Het Beste Zorgidee. De jury kiest de drie meest innovatieve ideeën, waarna het aan het Nederlandse publiek is om het allerbeste idee te kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.’

Voorwaarden

Ideeën kunnen ontzettend gevarieerd zijn en te maken hebben met bijvoorbeeld bewegen, werken, ontspannen en eten. Enige criterium is dat het idee een wezenlijke bijdrage moet leveren aan de zorg. Jurylid Pieter van de Hoogenband: ‘Bij de beoordeling van de ideeën let ik op de eenvoud. De briljante ideeën die we al hebben gezien blinken uit in eenvoud en zijn goed toepasbaar.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.