Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Welzijnswerk Rotterdam-Delfshaven moet fuseren

Delfshaven gaat het welzijnswerk in Rotterdam-Delfshaven aanbesteden als de drie grote welzijnsorganisaties in de deelgemeente niet voor september fuseren. De fusie ketste twee weken geleden nog af, zo meldt RTV Rijnmond, maar de gemeente heeft toch een voorkeur voor een samenwerking.
Welzijnswerk Rotterdam-Delfshaven moet fuseren

Delfshaven is van mening dat een grote organisatie meer diensten zou kunnen leveren tegen lagere kosten. Ze wil meer samenhang tussen het algemeen maatschappelijk werk, opbouwwerk en sociaal-cultureel werk. De gemeente moet fors bezuinigen en hoopt zo – en anders met het aanbesteden van het welzijnswerk – geld te besparen. Het gaat om de organisaties Disck, Delphi Opbouwwerk en SMDD.

Onrust

De plannen voor het aanbesteden van het welzijnswerk leidde tot grote onrust bij de welzijnsorganisaties. Bij een aanbesteding kunnen ook organisaties buiten de deelgemeente in aanmerking komen om de welzijnstaken in de deelgemeente uit te voeren. De huidige welzijnswerkers vrezen dat er zo veel banen en expertise verloren gaan.

Fusie
Na een marathonvergadering over de situatie bleek dat alle fracties in de deelraad een voorkeur hebben voor een fusie. Alle partijen moeten voor september de samenwerking bezegeld hebben, zo eist de gemeente. Dit wordt een uitdaging, aangezien de welzijnsorganisaties al twee jaar met horten en stoten een samenwerking proberen op te zetten. De gemeente gaat door met de voorbereidingen voor het aanbesteden voor het geval de welzijnsorganisaties er niet uitkomen.

Bron: RTV Rijnmond/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.