Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wegpiraat krijgt taakstraf in revalidatiecentrum

Plegers van ernstige verkeersmisdrijven moeten hun werkstraf uitvoeren bij revalidatiecentra. Dat hebben het Openbaar Ministerie (OM) en Reclassering Nederland afgesproken.
Wegpiraat krijgt taakstraf in revalidatiecentrum

‘Het lijkt ons effectief als de plegers van delicten geconfronteerd worden met de ellende die ze hebben veroorzaakt’, zei algemeen directeur Sjef van Gennip van Reclassering Nederland maandag.

Proef
De reclassering begint in september een proef met een revalidatiecentrum in de regio Utrecht-Arnhem. Als die succesvol blijkt, wordt de methode landelijk ingevoerd. De plegers van ernstige verkeersdelicten krijgen geen verzorgende taak in de revalidatiecentra. Ze zullen onderhoudswerkzaamheden verrichten aan bijvoorbeeld de gebouwen en het groen in de directe omgeving.

Contact
De reclassering zal wel kijken of er contact mogelijk is tussen verkeersslachtoffers en veroorzakers van ongevallen die een taakstraf hebben gekregen. Van Gennip stelt dat dit afhankelijk is van de medewerking van slachtoffers.

Slachtoffers
Jaarlijks vallen in het Nederlandse verkeer achthonderd doden en duizenden gewonden. Een deel van de slachtoffers herstelt na een ongeval in een revalidatiecentrum.

Verband
Reclassering Nederland probeert al geruime tijd een verband te leggen tussen werkstraffen en de overtredingen die eraan ten grondslag liggen. Voetbalsupporters die de fout zijn ingegaan, moeten hun taakstraf bijvoorbeeld vaak uitvoeren in de stadions. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.