Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘We hebben kinderen die suïcidaal zijn maar kunnen ze niet de juiste hulp geven’

De 19-jarige Nomie stuurt in april 2021 een afscheidsbrief naar de Tweede Kamer waarin ze duidelijk maakt dat de hulp die ze heeft gekregen in de ggz niet adequaat was. Ze pleegt zelfmoord. Deze aanklacht maakt duidelijk dat de jeugdhulpverlening kraakt, zegt Jennifer Cirpici, POH jeugd en gezin in Rotterdam. Zij doet wat ze kan in de huisartsenpraktijken, maar kan niet op tegen wachtlijsten en de aanmeldingstops.
De praktijkondersteuners van de huisartsen krijgen jongeren die zichzelf snijden, maar kunnen ze niet helpen, zegt POH Jennifer Cirpici. Foto Ranta Images / Getty Images / iStock
Premium

De capaciteitsproblemen in de jeugdhulpverlening komen terecht bij Jennifer Cirpici, die als praktijkondersteuner van de huisarts (POH) de eerste opvang van kinderen en gezinnen in problemen doet. Maar Cirpici kan de kinderen en jongeren die gespecialiseerde hulp nodig hebben niet doorverwijzen vanwege de wachtlijsten in de jeugdzorg. Daarom, en vanwege aanmeldingstops in de jeugdzorg, doet Cirpici als POH heel veel overbruggingszorg – gesprekken met kinderen met ernstige problemen, tot aan suïcide toe.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.